정책연구자료
기타 농산가공품류의 납, 카드늄 및 나트륨 모니터링
문서 보기
문서보기는 문서변환기에 의해 텍스트로 변환된 문서를 보여주며, 스크린리더로 문서내용을 미리 확인하실 수 있습니다. 그러나 일부 문서의 경우(pdf파일) 변환 상태에 따라 스크린리더에서 제대로 읽히지 않을 수도 있습니다. 이때는 다음 헤딩3인 첨부파일 목록으로 바로가서 원문을 다운로드하신 후 이용하시면 스크린리더 이용이 더욱 용이합니다. 첨부파일목록 바로가기
* 본 문서는 공문서로서의 법적 효력은 없으며, 위조·변조·도용 등 불법적 활용으로 인하여 발생된 모든 책임은 불법적으로 활용한 자에게 있습니다
첨부된 문서
문서 설명 (초록)
초록
Sodium, lead and cadmium contents in samples of processed agricultural productswere evaluated by inductively coupled plasma-optical emission spectrometry(ICP-OES)
after dry ashing procedure. This study was examined for 44 Cereal processed
products(cereal flours), 5 Soybean processed products(bean flours), 4 Starch processed
products(sweet potato flours), and 14 Other processed products(bread crumps). There was
a wide variation in sodium contents with the highest level in a Other processed
products(bread crumps) sample of 1,144.3 mg per 100 g. On the other hand, the
maximum level of lead and cadmium contents was found to be 0.083 and 0.014 mg/kg,
much less than the standard(less than 0.2 mg/kg) demanded for the registration of a very
similar product as wheat flour. This data will provide useful information to make a
regulatory plan on these products.
문서 정보
관련문서
-
등록일 : 2013-02-07 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2018-09-07 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2014-07-04 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2018-09-07 부서 : 보건환경연구원
라이브리 소셜 공유1