정책연구자료
국내 유통 세척제 중 살균, 보존제 사용실태조사
문서 보기
문서보기는 문서변환기에 의해 텍스트로 변환된 문서를 보여주며, 스크린리더로 문서내용을 미리 확인하실 수 있습니다. 그러나 일부 문서의 경우(pdf파일) 변환 상태에 따라 스크린리더에서 제대로 읽히지 않을 수도 있습니다. 이때는 다음 헤딩3인 첨부파일 목록으로 바로가서 원문을 다운로드하신 후 이용하시면 스크린리더 이용이 더욱 용이합니다. 첨부파일목록 바로가기
* 본 문서는 공문서로서의 법적 효력은 없으며, 위조·변조·도용 등 불법적 활용으로 인하여 발생된 모든 책임은 불법적으로 활용한 자에게 있습니다
첨부된 문서
문서 설명 (초록)
초록
This study analyzed the types, concentrations, and safety of disinfectants andpreservatives used in detergents. The selected disinfectants and preservatives include 34
cases of type 1 detergents, seven cases of type 2 detergents, and one case of type 3
detergents retailed in Korea. The analyzed ingredients of the disinfectants and
preservatives contained CMIT/MIT along with the following twelve ingredients: benzyl
alcohol, phenoxyethanol, sorbic acid, benzoic acid, dehydroacetic acid, salicylic acid,
methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isopropylparaben, and
isobutylparaben. The results of the performed experiment showed no detection of the
prohibited CMIT/MIT in all of the detergents, while benzyl alcohol(0.022%), sorbic
acid(0.095∼0.170%), and benzoic acid(0.396∼1.263%) were identified in 12 cases of
disinfectants and preservatives. All three disinfectant and preservative ingredients stand at
the permitted level and standard of hygiene products; howev
문서 정보
관련문서
-
등록일 : 2019-10-04 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2014-07-04 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2013-01-04 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2012-10-24 부서 : 보건환경연구원
라이브리 소셜 공유1