정책연구자료
커피음료의 카페인 및 당 함량 분석
문서 보기
문서보기는 문서변환기에 의해 텍스트로 변환된 문서를 보여주며, 스크린리더로 문서내용을 미리 확인하실 수 있습니다. 그러나 일부 문서의 경우(pdf파일) 변환 상태에 따라 스크린리더에서 제대로 읽히지 않을 수도 있습니다. 이때는 다음 헤딩3인 첨부파일 목록으로 바로가서 원문을 다운로드하신 후 이용하시면 스크린리더 이용이 더욱 용이합니다. 첨부파일목록 바로가기
* 본 문서는 공문서로서의 법적 효력은 없으며, 위조·변조·도용 등 불법적 활용으로 인하여 발생된 모든 책임은 불법적으로 활용한 자에게 있습니다
첨부된 문서
문서 설명 (초록)
초록
This study analyzed the content of caffeine and sugar in coffee beverages andcoffee bar’s coffees in Seoul. Four types of coffee, Caffe Latte, Macchiato, Americano
and Cappuccino were selected from coffees available at 17 different coffee bar’s. The
caffeine content for coffee beverage was 42.61 mg/100 mL in Americano, 42.38 mg/100
mL in Caffe Latte, 36.62 mg/100 mL in Cappuccino, and 33.85 mg/100 mL in Macchiato.
The caffeine content in coffee bar’s coffees was 51.98 mg/100 mL for Cappuccino, 45.56
mg/100 mL for Americano, 44.95 mg/100 mL for Caffe Latte, and 41.22 mg/100 mL for
Macchiato. The sugar content in Caffe Latte and Cappuccino was 7.47 g/100 mL, and
6.77 g/100 mL, respectively which is approximately two-times higher than that in the
coffee bar’s coffee. The sugar content in Macchiato was 9.42 g/100 mL for the coffee
bar’s coffee, and 8.16 g/100 mL for the coffee beverage. The sugar composition of the
coffee beverages was 61.9∼63.4% sucrose, 24.5∼38.1% lactose, ap
문서 정보
관련문서
-
등록일 : 2015-09-25 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2013-02-28 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2013-04-17 부서 : 보건환경연구원
-
등록일 : 2013-02-28 부서 : 보건환경연구원
라이브리 소셜 공유1