GC_MS_MS를 이용한 다종농약 다성분 분석시 분석체 보호제 D-sorbitol에 의한 매트릭스 효과 개선

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문서 설명

초록

The matrix effect of 235 pesticides in seven agricultural products of green pepper, mandarin orange, potato, perilla leaf, coriander, crown daisy, and chamnamul on simultaneous analysis of agricultural pesticide residues using GC/MS/MS were confirmed. D-sorbitol, as an analyte protectant(AP), was added in the final testing solution to reduce the matrix effect and to improve the reliability of the quantitative analysis. As D-sorbitol was added, the matrix effect %(%ME) of pesticides were decreased to about 1/10 in mandarin orange, about 1/3 in perilla leaf, coriander, green pepper, potato and chamnamul(Pimpinella brachycarpa). In addition, the repeatability and the linearity of calibration curves were increased with the addition of D-sorbitol. In most pesticides, the relative standard deviation %(%RSD, n = 3) of calibration curves were less than 10%, and the R2 value were more than 0.99.

문서 정보

GC_MS_MS를 이용한 다종농약 다성분 분석시 분석체 보호제 D-sorbitol에 의한 매트릭스 효과 개선 - 문서정보
관리번호 D0000041566317 등록일 2020-12-25
유형 논문 생산년도 2019
분야 기타 지역 서울시 전체
원본시스템 보건환경연구원 제공부서 보건환경연구원
작성자(책임자) 이재규 생산일 2020-09-30
소요예산
라이선스 CC BY-NC-ND 공공저작물 이용허락사항-OPEN 공공누리_출처표시 및 변경금지 후 비상업적 이용만 가능